FESTIVAL L'ESTACIÓ ESCÈNIKA

Concurs de teatre de peces de petit format i festival per joves creadors.

Si t’apassionen les noves disciplines teatrals no et perdis el Festival l'Estació Escènika.

Com a espectador, podràs definir el teu itinerari entre els tres espais on es representen les obres finalistes del concurs de teatre de petit format L’Estació Escènika: tu esculls les obres que vols veure i els teus moments d’oci a la nostra zona gastro amenitzada amb música de DJ per a passar una bona estona amb qui vulguis.

EL PROJECTE

Aquest projecte està impulsat per l'Associació de Comerciants Eix Fort Pienc

Finalitat-01

Finalitat del projecte

Impulsant als joves creadors

Estació EscèniKa és una plataforma cultural d’arts escèniques de joves per a joves; tant creadors com públic. Pretén impulsar les noves generacions, donant l’espai, les eines i el públic als joves creadors, i la llibertat perquè utilitzin la seva veu per expressar la seva opinió i visió del món. Per altra banda, apropar els joves a les arts escèniques, oferint una visió atractiva, per a la majoria desconeguda, de la cultura. A més, portada a terme per gent de la seva generació. Creant una xarxa cultural i interescolar artística que posi en contacte tant a estudiants de diferents escoles, com al públic jove de Barcelona.

La nostra voluntat és que a mesura que es celebrin noves edicions el festival esdevingui una referència teatral per als joves de Barcelona però, també a nivell internacional. D’altra banda, aprofitant la riquesa de la diversitat social intrínseca a Barcelona (de gènere, sexualitat, cultural, etc.), Estació Escènika lluitarà per tal d'esdevenir un altaveu de les preocupacions, interessos i propostes de la ciutadania.

Historia

ANTECEDENTS

Des de 2013

L'Associació de Comerciants Eix Fort Pienc va posar en marxa la Fira de les Arts Escèniques de Fort Pienc el 2013 com element de desenvolupament econòmic del territori, i per promocionar els negocis i oficis lligats a les arts escèniques i donar suport i difusió dels joves amb talent.

Des del 2013 al 2016 hem organitzat 4 edicions de la fira dels oficis de les arts escèniques de Fort Pienc en què han participat escoles d'arts escèniques i professionals de Barcelona.

Durant el 2016 es va celebrar la primera edició dels premis Increscènic per reconèixer la creativitat i la feina de joves artistes a través de premis i mencions.

Al 2017 l'Eix Fort Pienc decideix donar un nou impuls al projecte i es crea un grup de treball de joves per desenvolupar i renovar la Fira d’Arts Escèniques i els Premis Increscènic. D’aquest grup de treball sorgeix el concepte de Festival "Estació Escènika".

Miriam Castelao

Responsable de producció

 

Grup creador del concepte l'Estació Escènika

Arjàn Álvarez

Responsable de taller s i programa ambaixadors

Està cursant un doble grau en economia i filosofia. Va cursar cinc anys de teatre. És un participant actiu de diverses plataformes de Slams, on ha sigut campió de la temporada 2017-18”.

Omar Bañón Peláez

Responsable de performances d'animació

Estudiant d’interpretació i estudiant d’ESAD a l’especialitat de direcció i dramatúrgia Ha escrit i dirigit Sons of Revenge, Master of Puppets i Entrópica llegada a Ítaca, ¿Todo por el éxito?, ¡Mi papa contraataca!.

Alexandre Rodríguez I Fons

Responsable de coordinació del concurs

Ha estudiat dret i ESAD en l’especialitat interpretació. Ha interpretat a Hipòlit a El vel d’Afrodita (Teatre Eòlia 2017). A més ha escrit, dirigit i interpretat El segrest del nen Jesús i ha realitzat diversos papers en una adaptació de Contra el progrés/Contra la democràcia/Contra l’amor.

Júlia Garcia Valdivielso

Responsable de coordinació del concurs

Estudiant d’interpretació i estudiant d’ESAD en l'especialitat direcció i dramatúrgia. Ha escrit i dirigit Conquistemos Marte. A més ha sigut cocreadora i actriu de Por al parc, ha interpretat a Velma Kelly a Chicago.

Valentina Scapusio

Responsable de tallers

Estudiant d’ESAD en l’especialitat d’interpretació. A interpretat a Hècuba a Brindem per Hècuba, Lisa i ha interpretat a Cristina a La Bestia (Curtmetratge).

Nil Sarró

Organitzador

Estudiant de Producció a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya)

GALERÍA MULTIMEDIA

Edicions anteriors